Koala vastgehouden en een kangeroe gevoerd!!! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van mariekeklink - WaarBenJij.nu Koala vastgehouden en een kangeroe gevoerd!!! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van mariekeklink - WaarBenJij.nu

Koala vastgehouden en een kangeroe gevoerd!!!

Blijf op de hoogte en volg

19 Augustus 2005 | Australië, Adelaide

Hoi lieve mensen!

Om direct met de deur in huis te vallen, ik heb een koala vastgehouden!!! Echt super! Gistermiddag (donderdag 18 aug) zijn we naar Cleland geweest. Dit is een natuurpark met allemaal australische dieren. We zijn hier met Mylenne, Riges (2 fransen die hier ook een project doen voor de studie), Paul en Anthony (2 australiers die hier werken op uni) naar toe geweest. Was echt super leuk!! Ik heb een koala vastgehouden!!! Echt heel erg lief en zacht. Terwijl je de koala vasthield werd je op de foto gezet. Ze klauteren als het waren op je en je moet ze dan ook goed vasthouden, anders kunnen ze vallen. De verzorgens geven de koala dan bladeren, zodat hij rustig blijft, hihi. En dan maar lachen naar de camera! Hij was wel zwaar, kon wel een kind van ongeveer een jaar oud zijn. Wel echt super leuk (in het begin een beetje eng :S)! Verder heb ik kangeroes gevoerd. Je kon bij de ingang voer kopen. Ook echt super. Een vrouwtje hield met haar voorpootjes mijn hand met voer vast en ging er toen uit eten. Echt super! De vrouwtjes aten ook heel voorzichtig uit je handen, terwijl de mannetjes veel gretiger waren. Ze lagen of lui in eht gras of ze kwamen naar je toe (dan hadden ze denk ik honger). Sommigen haddenook een baby kangeroe in hun buidel zitten. Echt schattig! Dan zag je of een heel klein hoofdje, of zijn pootjes, echt lief!
Verder hebben we pelikanen gezien, hele aparte zwanen/gans/eend (met bijv een groene snavel), wombats (maar die sliepen de meeste tijd), tasmanian devil, dingo's, potoroo (soort rat met een spitse snuit), bettongs (soort rat met een ronde snuit), emu (struisvogels.........erg eng hihi), walibi (kleine kangeroes), papagaaien. De potoroo en bettongs die renden heel grappig. Ze hadden dan hun kont in de lucht, hihi.
De dieren lopen daar allemaal vrij rond. Wel lage afscheidingen, zodat de verschillende soorten dieren niet bij elkaar in de buurt komen. Verder echt heel natuurlijk, erg mooi daar boven in de bergen!
De terugweg zijn we nog naar Mount Lofty. Hier kon je over heel Adelaide heen kijken. Helaas was het niet zo mooi weer, daardoor kon je niet heel verder kijken.

Vorige week vrijdagavond (12 aug) gingen we naar een international student party. Wij helemaal opgedoft, komen we daar rond half 11 aan, mogen we er niet meer in. Het was al helemaal vol! Stonden nog heel veel mensen buiten en die wilden ook allemaal nog graag naar binnen. Helaas, pindakaas dus! Wilden we ergens anders naar toe, maar waar zijn de kroegen hier te vinden. Gingen we gewoon een aantal mensen volgen hihi, kijken waar zij heen gingen. Uiteindelijk kwamen we bij een kroeg aan. Volgens mij was de gewoonte daar: vol zuipen of vrouwen versieren. Jeetje mina. Na een tijdje zijn we daar maar weg gegaan en naar een andere kroeg gegaan. Nadat we daar een drankje hebben gedronken, zijn we verder gelopen. We kwamen toen op straat met een aantal jongens aan de klets en die gingen naar het casino. Dat is hier blijkbaar helemaal een hot item om uit te gaan. We gaan die vanavond (vrijdag) of morgen (zaterdag) maar ook een uitproberen. Ben benieuwd!

Afgelopen zaterdag (13 aug) zijn we naar Victor Harbor geweest. Dat was ongeveer 2 uur rijden met de bus naar het zuiden. We redende bergen hier (volgens mij heten ze Adelaide hills), echt heel erg mooi! We gingen naar Victor Harbor, omdat daar momenteel walvissen met jongen langs trekken. Daar aangekomen wisten ze niet waar ze waren (hadden ze nog niet doorgekregen vanuit een of ander observatiecentrum), maar de dag daarvoor waren ze er wel geweest. Wel een stuk van waar wij stonden en daar kon je alleen met de auto komen of je moest een dolfijn/walvissen boottocht doen. Helaas hadden we hier geen tijd voor, dus hebben we ze niet gezien :(.
Je kon vanaf dat plaatsje ook met een oude trein die werd getrokken door een paard naar een eiland, genaamd graniete-eiland. Dat hebben we toen gedaan. Daar waren allemaal pinguïns, echt heel leuk. Je kan dat eiland overlopen, hebben we een klein stukje gedaan. Echt heel mooi, allemaal rotsen etc. Leek net nep. Ook hoge golven die tegen de rotsen aan klotsten, erg mooi om te zien. Het was wel koud vandaag, brrr. Veel kleren aan dus!

Zondag hebben we eigenlijk niks gedaan, lekker uitslapen en luieren de hele dag. Wel heb ik nog een rondje hardgelopen bij ons in de wijk. Goed van mij he :) hihi!

Met de afstudeeropdracht gaat het ook goed. We zijn nu erg druk met het verwerken van de literatuur. Soms dus wel een beetje saai, de hele dag literatuur lezen. Onze begeleider hier, David Cropley, was ook heel tevreden over ons voorstel. Hij had een paar kleine suggesties ter verbetering van het engels, maar we hadden niet anders verwacht.

Dit was alweer het einde van mijn verhaal. Van het weekend gaan we waarschijnlijk naar de Bottanic Gardens (zouden we eigenlijk vorige week heen gaan, maar hadden toen geen zin). Verder weten we nog niet wat we gaan doen dit weekend.
Ik laat snel weer van me horen en hou me op de hoogte van jullie belevenissen!

Kus Marieke

PS Laat die verjaardagkaartjes maar komen ;)

• 19 Augustus 2005 - 14:45

Paulien:

Hey Marieke,

Wat supergaaf, zo'n koals lijkt me echt heel schattig. (ook al schijnen ook koalas best agressief te kunnen zijn, maar niet als huisdier meesmokkelen!)

• 19 Augustus 2005 - 15:53

Rob:

Hoi Mariek ziet er echt gaaf!!!! uit daar heb steeds meer zin om te komen. xxx

• 19 Augustus 2005 - 17:06

Luuk:

He marieke zo te zien heb je het wel naar je zin.. Struisvogel = Emoes toch?

• 19 Augustus 2005 - 18:15

Leonie:

Hé Marieke, Rob is hier nu bij Mark en vertelde over je koala-avontuur, dus moest ik gelijk ff kijken natuurlijk... groeten van mij en Rob en Mark

• 19 Augustus 2005 - 18:30

Huub:

zo'n koala lijkt best veel op rob......

• 19 Augustus 2005 - 20:19

Mariska:

Hey zussie,wat super die koala en die kangaroe's.Erg mooie foto's.Fijn dat ze tevreden zijn over jullie voorstel.Zie dat je door die saaie literatuur komt en nog heel veel plezier. Dikke kus "de Schuilinkies

• 19 Augustus 2005 - 20:30

Mam:

Marieke,

Wat zijn die foto's mooi.

Dikke kus, Mam

• 20 Augustus 2005 - 18:48

Johannes:

Marieke,

Interesante beschrijving van je ervaringen en prachtige fotos.
    Mooi dat je goede vorderingen maakt met je studie voorstellen.

't Beste

• 21 Augustus 2005 - 11:27

Ine Scholten:

Hoi Marieke,
    Ik zat even op jouw site te kijken of er nog andere fotos op staan dan op die van Chantal.Wat geweldig daar met al die dieren .Vooral die kangoeroe met die kleine in de buidel!!Maak nog maar veel van dit soort uitstapjes met elkaar en geniet ervan !!!!
    groetjes Ine Scholten

• 21 Augustus 2005 - 12:23

Anja:

Leuke foto's hoor Mariek. Geniet er van!

Liefs...

• 21 Augustus 2005 - 13:12

Riet En Ton:

Heel gaaf zo'n site. We zullen regelmatig kijken.
    Veel plezier en succes met de studie.

• 21 Augustus 2005 - 19:12

Linda:

Hey Marieke. Hoe gaat het ermee? Was het leuk bij de koala's? Aan de foto's te zien wel!Heb je inmiddels al pindakaas(die nog houdbaar is!!!)gevonden??Hey, doe Chan de groetjes!Have fun!!Liefs van Linda van Asselt

• 26 Augustus 2005 - 11:17

Esther:

Lieve Marieke, sorry, sorry, sorry heb er te laat aan gedacht dat je jarig was en dus geen kaartje gestuurd. Alsnog van harte gefeliciteerd! Mooie dag gehad? Hope so! Liefs Es

• 28 Augustus 2005 - 18:29

Rob:

Hoi Mariek van harte gefeliciteerd. Hele fijne dag vandaag. Hiep Hiep Hoera

• 28 Augustus 2005 - 20:40

Martine:

Lang zal ze leven, lang zal ze leven! Hier in Nederland ben je nog net niet jarig, maar in Australie al wel! Gefeliciteerd! Kus, Martine

• 29 Augustus 2005 - 09:16

Yolinn:

Lieve Marieke, gefeliciteerd met je verjaardag.Jammer dat ik niet bij je kan komen om een taartje te eten.Dikke kus van Yolinn.

• 29 Augustus 2005 - 09:19

Liszy:

Marieke ,hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.fijne dag nog.Dikke knuffel van Liszy.

• 29 Augustus 2005 - 09:22

Revi:

Da..da Marieke,hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag,nog een fijne avond.Hugs and kisses Revi.

• 29 Augustus 2005 - 09:27

Remco En Mariska:

hey,mariek, alles kits.Vreemd zo'n verweg verjaardag of niet.Goed we drinken er vanavond wel een op jou of twee.Happy birthday!!Liefs Rem en Maris.

• 29 Augustus 2005 - 09:51

Mark:

Ha marieke gefeliciteerd. We hebben er hier gister nog maar es een paar op gedronken

• 29 Augustus 2005 - 11:29

Renate:

Hey marieke,

Het ziet er weer erg goed uit!!!!! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!!! Weet niet of je dit nog leest vandaag, maar ja...... Het kaartje is onderweg en waarschijnlijk durt het nog wel effe voordat hij bij je is, maar dan heb je nog iets tegoed! Nog veel plezier!

Groetjes renate

• 29 Augustus 2005 - 12:36

Diny H.:

Marieke van harte gefeliciteerd met je verjaardag!Een heel fijne dag toegewenst ook al ben je ver weg van al je familie en vrienden, maar dat zal best wel lukken, als ik jouw verhalen leest heb je het erg naar de zin in het verre Australie.
    Groetjes uit Wijhe.

• 29 Augustus 2005 - 13:14

Irma:

Hoi Marieke,

Gefeliciteerd met je verjaardag. Geniet nog van alle leuke dingen daar.
    Groetjes van Oma,dick de kinderen en mij.