Eerste indrukken van Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van mariekeklink - WaarBenJij.nu Eerste indrukken van Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van mariekeklink - WaarBenJij.nu

Eerste indrukken van Adelaide

Blijf op de hoogte en volg

04 Augustus 2005 | Australië, Adelaide

Hi guys!

Hier weer een nieuw bericht van mij. Sinds zaterdag zitten we in Adelaide. Zaterdagochtend zijn we geland rondom 6 uur 's ochtends, lekker vroeg dus. We werden opgehaald dooor onze huisbaas, dus dat was fijn. Het was echt nog heel erg koud 's ochtends. Ik denk ongeveer 8 graden en dan te bedenken dat het de dag daarvoor in Kuala Lumpur nog ongeveer 30 graden was. Lekker verschil dus.
Aangekomen in het huis hebben we er eerst voor gezorgd dat ons internet het deed en daarna zijn we lekker het bed in gedoken. We hadden dus de hele nacht niet geslapen, omdat we toen in het vliegtuig zaten. Rond een uur of 2 ‘s middags hadden we de wekkker gezet en zijn we rond gaan kijken bij ons in de buurt. Bij ons in de buurt, ongeveer 10 minuten lopen, zit een winkelcentrum. Alles wat je dagelijks nodig zou kunnen zijn is daar te vinden. We hebben daar boodschappen gedaan. Zoeken wat een beetje bekend voorkomt en dan maar hopen dat het lekker is. Vervolgens gingen we weer naar huis, maar toen wisten we de weg niet meer haha. Al die straten lijken zo op elkaar en we hadden ook geen kaart of iets dergelijks bij ons. Dus maar een man en een vrouw aangehouden. Helaas wisten zij het ook niet precies, dus liepen we maar weer verder. Even later kwamen ze terug naar ons lopen, omdat ze dachten dat het ergens links moest wezen. Dus wij maar naar links gegaan, maar nog steeds kwam niks ons bekend voor. Toen hebben we een wandelaarster aangehouden. Zij wist het helaas ook niet, maar hield weer andere mensen voor ons aan. Zij konden helpen, want hadden een plattegrond. Dus eindelijk wisten we de weg (we zaten er 1 straat vanaf haha). Liepen we weer bijna voor ons huis, kwam de eerste man op zijn mountainbike eraan. Hij had thuis gekeken op de kaart en ging even kijken of we het al bijna gevonden hadden. Echt super aardige, behulpzamen mensen dus hier!!!

Wat betreft de studie, waarvoor we hier natuurlijk ook zijn. We zijn maandag begonnen op de universiteit (University of South Australia), campus Mawson Lakes. Hele aardige mensen die ons graag overal bij helpen. We hebben een eigen werkplek met computers gekregen. En als we iets nodig hebben hoeven we het maar te vragen of we krijgen het. We worden wel verwacht dat we daar elke dag zijn, dat vinden we zelf iets minder. Het kost ons ongeveer 50 minuten met de bus om op de uni te komen, best lang dus. We moeten tussen door over stappen en daar ongeveer een kwartiertje wachten. Je koopt hier en kaartje van 10 ritten. Dan heb je ook nog weer verschillende kaartjes in verband met de verschillende tijden waarop je reist. In de spits zijn ze bijvoorbeeld duurder. Deze moet je dan laten scannen door een apparaat wat in de bus hangt. Die ene rit (in totaal dus 10 per kaartje) is 2 uur geldig. Dan kan je in elke willekeurig bus stappen of bijvoorbeeld met de trein gaan.
Het is ook handig dat ze hier werken met bushaltenummers. Zo kan je goed zien wanneer je moet uitstappen. Op een kaart zoek je eerst het nummer op waar je naar toe moet en welke buslijn hier lang loopt. Dat is dus allemaal wel goed te doen. Maar als we elke dag heen en weer moeten zijn we dus in totaal 10 ritten kwijt (1 kaartje dus) (en dan gaan we alleen nog maar naar de universiteit).
De eerste keer dat we met de bus gingen, stonden we aan de verkeerde kant te wachten. Reed de bus ons zo voorbij, hihi. Ze rijden hier trouwens ook allemaal links, zoals jullie denk ik wel weten. Dat is nog wel raar, want dan denk je dat je bijv rechts gaat, maar dan ga je links. Hihi, echt apart nog.

Voor school zijn we nu bezig met het schrijven van een voorstel. We hadden dinsdagochtend gesprek met onze begeleider en nu gaan we uitwerken wat wij graag willen doen en wat aansluit bij wat hij wil. Woendagochtend hebben we een bankrekening geopend met een andere man. Iedereen helpt ons echt super! Verder hebben we woensdagochtend onze eerst staff meeting gehad. Je denkt dan dat ze werken met een agenda etc. Maar dat is dus niet het geval. Het was heel erg informeel. Iedereen vertelde waar die mee bezig was en 1 man vertelde nog dat hij in Taiwan was geweest en liet daar een presentatie met foto’s van zien. Allemaal niet erg interessant dus. Vrijdagmiddag hebben we een teambuilding dag. Deze hebben ze 2 keer per jaar en toevallig nu. We weten nog niet wat we gaan doen, maar vorig jaar hebben ze gepaintbalt. Hopelijk gaan we nu ook wat leuks doen!!

Momenteel is het weer aardig, niet super geweldig. Toen we hier aankwamen tot gister (woensdag), was het hier echt super lekker. Lekker zonnetje de hele dag, ongeveer 20 graden. Gister in de middag begon het helaas te regenen, echt keihard. Nu is het bewolkt met af en toe de zon. De weersvoorspellingen zijn goed voor morgen en zaterdag, en dan zondag t/m woensdag weer bewolkt met af en toe zon. Als de zon hier niet is, is het wel koud. Net als ’s avonds, de zon gaat om ongeveer half 6 al onder en dan koelt het echt snel af.

Iets over ons huis. We zitten daar met 1 jongen uit Japan, Sumi en 1 jongen uit China, Dennis. Dit zijn erg aardige jongen. We zien ze verder eigenlijk neit zo vaak, of ze zijn laat thuis of ze zitten op hun eigen kamer. 1 kamer is nu nog leeg, daar komt misschien een engels meisje in, ff afwachten dus. Mijn kamer is best groot, valt me niet tegen. Al foto’s en kaartje opgehangen om het lekker gezellig te maken. Het huis is verder erg schoon, ze hebben hier net als bij ons in Enschede een schoonmaakrooster. Wel vertelde de huisbaas de eerste dag dat er spinnen kunnen. Jakkie, jakkie. Ik slaap dus maar met mijn nachtlampje aan, als ik dan mijn ogen opendoe kan ik direct zien of er niet 1 of ander eng beest in mijn kamer zit. Ja Marieke de held ?!?.
Om mijn kamer natuurlijk nog meer op te fleuren zijn kaartjes niet verkeerd ;) hihi. Mijn adres is:
12 McCulloch Ave Klemzig,
SA 5087, Adelaide
Australia

Ik heb ook een nieuw mobieltelefoonnummer, dus mijn oude werkt niet meer. Dat nummer is +61404216511, en mijn huistelefoonnummer is +61883678116. Dus laat die telefoontjes en smsjes maar komen ;). Trouwens als je dan met een vaste telefoon belt hihi, moet je de + vervangen door 1 of 2 keer een nul. Dat weet ik niet zeker.

Kus Marieke

P.S. Bedankt voor alle leuke berichtjes op mijn site! Vind ik echt super leuk!

• 04 Augustus 2005 - 11:37

Chantal:

Wat is enger? Een spin of een mier van 2 cm groot die kan bijten als een rat?? Als jij de mier weghaalt haal ik je spinnen wel weg... :)

Liefs Chantal

• 04 Augustus 2005 - 14:38

Corinne:

Hallo, hier een berichtje uit Wijhe. Zo te horen begin je al aardig te wennen daar. Het ziet er allemaal geweldig uit. Mooi huis met een ruime kamer. We zullen je gauw een kaartje sturen (hopen dat het over komt) Nog een week hard werken en dan gaan we eindelijk naar Italie. De meiden tellen de dagen af. Met elisa gaat alles goed, geen complicaties gehad (gelukkig. Groetjes van ons allen. (erg leuk dat je ons op deze manier op de hoogte houdt. Ver weg...maar toch dichtbij.)

• 04 Augustus 2005 - 14:44

Renate:

De verhalen worden steeds leuker........
    lees dus dat je een nieuw nummer hebt, dus mijn mail adres zal wel niet overgekomen zijn... Ik stuur het nog een keer naar je nieuwe nummer!

Groetjes

• 04 Augustus 2005 - 15:38

Huub En Astrid:

Ziet er mooi uit daar! Je kamer is idd niet zo klein. Het lijkt erop dat je daar ongeveer hetzelfde weer hebt als in Raalte. Ook 20 graden en een beetje zon. Maar als het dan wel heel mooi weer is, dan heb je een groot gazon om op te zonnen. Grappig, dat je daar een Mercedes op de foto hebt gezet! Deze glimt wel heel erg! En ben je echt zo bang voor spinnen....? Daar wen je vast wel aan.... De groetjes maar weer........

• 04 Augustus 2005 - 21:55

Silvia:

AAAAAAHHHHHH, Marieke, je maakt me jaloers met die verhalen en foto's! Mazzel heb je om daar te zitten! Kus

• 05 Augustus 2005 - 00:09

Marieke:

Gelukkig gaat alles goed met Elisa! Bijna lekker naar Italie, beter!!
    Ja ik ben inderdaad bang voor spinnen hihi, mietje he? Dus ik hoop er geen tegen te komen hier, brrr!
    Kus Marieke

• 05 Augustus 2005 - 11:43

Anja:

Klinkt goed allemaal! Leuk ook om te lezen en te zien hoe je daar woont en werkt. Super! Geniet ervan! Ik ga nu heerlijk een weekje op vakantie. Helaas is het weer nog niet geweldig hier, maar vanaf morgen zal het vast wel beter gaan;)
    Tot horens...

Dikke kus

• 06 Augustus 2005 - 18:10

Ben:

die mercedes marieke mooi maar kun je hem ook meebrengen.schitterende fotos.groetjes ans ben.

• 09 Augustus 2005 - 09:04

Fiona Scholten:

Hoi Marieke,

Vermaak je je nog een beetje met mijn zusje? Aan de foto's te zien hebben jullie in ieder geval veel lol. Houden zo!
    Voor het thuisfront is het geweldig om jullie verhalen te lezen, blijf zo doorgaan. We kijken al weer uit naar nieuwe berichten.

Groetjes Fiona

• 09 Augustus 2005 - 10:05

Mandy:

Hey Marieke! Leuke site! ik kijk/lees na t werk ff verder op de site moet nu werke...we spreke elkaar! Liefs uit het koude regenachtige Holland..:S :(

• 09 Augustus 2005 - 12:42

Marieke Hoekstra:

He Marieke, Ik ben zelf net terug van de vakantie, en zie dat je al weer actief bent geweest. De verhalen zal ik zeker gaan lezen en de foto's zien er goed uit.He, veel succus daar en ik zal je site regelmatig bezoeken,
    Doegie Marieke